Dating back to 1743, this historic farmhouse in the Swiss town of Muttenz/Basel was restored with careful attention to preserve its existing character while at the same time gaining a modern interior and exterior update. The result: a stunning space with tons of new room inside to work in, and a new modern residence back behind the original farmhouse structure.


The adaptive-reuse project—which used energy efficient construction standards, solar power and reclaimed materials—is a collaboration between Florida's Oppenheim Architecture + Design and the Switzerland-based Huesler Architekten. [Inhabitat]

The interior of the original farmhouse was excavated, to create a wide open and airy-feeling office area.

The new residence in the back shares some of the same materials and colors as those used in the office/farmhouse remodel, yet still maintains a warm look of its own, distinct from the work space.